10 Mac 2012

geng 25

slm...
dah lama jihah x luahkan perasaan kat blog ni...
almaklum la....budak hostel...
bertapuk ja kat dalam tu sampai x tau nak buat apa...
asal balik ja...macam2 crita jugak yang dibawak balik...

kali ni jihah nak crita pasal geng 25 a.k.a kawan2 jihah jugak
*x tau la depa semua anggap jihah kawan ka x...
tapi jihah anggap ja la depa semua tu kengkawan 
*atas dasar se'BATCH'...

apa yang menariknya pasal G25...
diorang semua ni...
*eh...DEPA semua ni dalam kalangan
prefect
BADRI
n budak2 yang ada jugak la jawatan2 
badan khas kat sekolah...

tapi

depa dah kena buang jawatan sebab disabit bersalah

membuli...

ishk2...
disebabkan depa la jugak huru hara sekolah nak cari pemimpin yang baru...
last2...budak2 baru 1st day jadi prefect n BADRI  terus jadik MT
(MAJLIS TERTINGGI)
aaaaaaa......
sedih gilaaa la time tuu...
orang yang diharapkan x dapat jadik KP..
sebenarnya..jihah buleh la kawan dengan budak X kp TUU...
sebab jiha orang yg payah sket nak kawan dengan BOYS ni...
so dia diantara kawan boys yang buleh jihah 'ngam'
*apala maksud ngam.>><<....??>
"buleh masuk" lebih kurang maksud dia...

bila difikirkan balik mesti ada sebab Allah jadikan semua benda ni...
jihah n kengkawan semua 
tengah mencari apalah hikmah kejadian ni berlaku...
sebab apa yang berlaku tuu mesti ada hikmahnya kan???

sebenarnya masa perbicaraan tu pernah tertangguh seminggu
kami semua pon kenapa x da jawapan lagi....
rupanya2 kami punya pengetua ada agenda dia tersendiri
yang kami semua x tau...
sampai hari ni...
kami still x tau kebenarannya...
sebab terlalu banyak rumours tentang kes ni...
apa yang pasti G25 banyak berubah..
jihah x sangka depa semua akan berubah drastik macam tuu...
even bukan semua yang berubah tapi
rasanya Allah dah tunjukkan the real leader
kat kami semua...
mungkin tu lah hikmah kejadian ni
apa yang jihah harapkan agar semua dapat terima ujian ni seadanya....

kerana 

"Allah x kan menguji sesuatu kaum jika kaum tersebut x mampu untuk menanggungnya"




3 ulasan:

Fatin Hanini berkata...

jihah, byk2 bsabaq la ya.... moga2 hmpa still kuat wlpon byk yg dh xda...

najihahusin berkata...

tima kasih kak tin...insyaallah selagi ada kekuatan jemaah yang pernah kita terbina x takkan hilang...

Fatin Hanini berkata...

Amin....xpa2!! insyaALLAH ujian itu ada hikmah-Nya...